wait

Veelgestelde vragen over de Zakelijke Mastercards

Kosten en rente

Wat kost het gebruik van mijn creditcard in het buitenland?

ICS hanteert bij betalingen en geldopnames in vreemde valuta met de Mastercard Business een koersopslag van 2,5%.

Wat zijn de kosten voor het opnemen van contant geld?

Voor een geldopname bij een geldautomaat of balie hanteert ICS een opslag van 4% met een minimum van € 4,50.

Wat is de jaarlijkse bijdrage van de Mastercard Business en Mastercard Corporate?

Voor de Mastercard Business is de jaarbijdrage € 40,- per Card. De jaarbijdrage voor de Mastercard Corporate is € 45,- per Card.

Waarvoor betaal ik de jaarlijkse bijdrage?

De jaarlijkse bijdrage is het bedrag dat u jaarlijks voor uw creditcard betaalt, zodat u gebruik kunt maken van de betaalmogelijkheden en faciliteiten van de creditcard, inclusief de administratieve afhandeling van alle betalingen.

Wat kost een Extra Card?

Voor de Mastercard Business is de jaarbijdrage € 40,- per Card. De jaarbijdrage voor de Mastercard Corporate is € 45,- per Card.

Welke kosten worden er in rekening gebracht bij niet-tijdig terug betalen aan ICS?

Bij te late of onvolledige betaling wordt de rente per dag berekend (10% rente op jaarbasis) plus administratiekosten van € 5,- per maand.

Hoeveel bedraagt de rente bij een positief saldo?

U kunt geld storten op uw Card. De rente bij een positief saldo bedraagt 0%*.
* Rentewijzigingen voorbehouden

Welke wisselkoers hanteert ICS voor betalingen in vreemde valuta?

Bereken de wisselkoers van uw transactie

Voor betalingen en geldopnames in vreemde valuta gebruiken wij de wisselkoersen van Visa en Mastercard. Deze koers verandert dagelijks. U kunt de wisselkoers van een transactie eenvoudig narekenen via onze Wisselkoerscalculator.

Heeft u met uw creditcard een betaling of een geldopname gedaan in een vreemde valuta?
Met de Wisselkoerscalculator berekent u de wisselkoers op een door u gekozen datum. De Wisselkoerscalculator kan alleen de wisselkoers berekenen van transacties vanaf 19 april 2020. De berekening is gebaseerd op de door Visa en MasterCard vastgestelde koers van die specifieke dag en de wisselkoersopslag die ICS daarop toepast. De hoogte van de wisselkoersopslag is afhankelijk van uw type Card. Op uw creditcard kunt u zien wat voor Card u heeft. Daarnaast toont de Wisselkoerscalculator ook de wisselkoers van de Europese Centrale Bank (ECB) op de gekozen datum. Zo kunt u het verschil in percentage zien tussen de door ICS gehanteerde wisselkoers en de wisselkoers van de ECB.

Let op: De getoonde informatie in de Wisselkoerscalculator is een indicatie. Er kunnen kleine verschillen ontstaan tussen het getoonde bedrag en het bedrag dat bij u in rekening is gebracht. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn creditcard?

Aan het opzeggen van uw creditcard zijn geen kosten verbonden. De creditcard dient u minimaal twee maanden voor de maand van de vervaldatum op de creditcard op te zeggen. Zegt u later op dan de aangegeven termijn, dan wordt de jaarlijkse bijdrage in rekening gebracht. Hierover ontvangt u geen restitutie.

Kunt u uw vraag niet vinden?

Neemt u dan contact op met de ICS Servicedesk: +31 (0) 20 – 6 600 988 Bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Meer informatie over ICS