wait

Veelgestelde vragen over de Zakelijke Mastercards

Aanvragen en bestedingslimiet

Is betalen met een Mastercard veilig?

Verdachte transacties worden direct gesignaleerd. ICS houdt dag en nacht de betalingen bij die met uw creditcard gedaan worden. Als wij serieuze vermoedens hebben dat een betaling verdacht is, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om dit te verifiëren.

Hoe lang duurt de verwerking van een aanvraag?

Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen, neemt de afdeling Kaartacceptatie deze binnen twee werkdagen in behandeling. Op het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u van ons binnen acht werkdagen uw creditcard(s) en pincode(s). Het kan voorkomen dat wij meer gegevens van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen beoordelen. In dat geval ontvangt u een brief waarin wij u vragen om de aanvullende gegevens aan ons toe te sturen. De aanvraag wordt afgerond als de stukken compleet zijn.

Wat kost een Extra Card?

Voor de Mastercard Business is de jaarbijdrage € 40,- per Card. De jaarbijdrage voor de Mastercard Corporate is € 45,- per Card.

Wat zijn de acceptatievoorwaarden van een zakelijke creditcard van ICS?

  • Uw bedrijf is minimaal één jaar ingeschreven in het Handelsregister van de KvK.
  • Uw bedrijf heeft een lopende rekening bij een Nederlandse bank.
  • Uw bedrijf heeft een permanent adres in Nederland.
  • Er loopt geen gerechtelijke procedure tegen u of uw bedrijf wegens wanbetaling.
  • U heeft geen negatieve registratie bij Bureau Krediet Registratie in Tiel (deze eis geldt alleen voor een eenmanszaak).
  • U bent achttien jaar of ouder.

Wat is een bestedingslimiet?

De maximaal mogelijke uitgaven op een zakelijke creditcard van een Card-houder.

Wat is een bedrijfslimiet?

Een bedrijfslimiet is de bestedingslimiet gegeven aan het bedrijf waar alle creditcards gezamenlijk gebruik van maken.

Hoe bepaal ik de juiste bedrijf- en bestedingslimiet?

De bedrijfslimiet is het geldbedrag dat uw bedrijf, ongeacht het aantal zakelijke creditcards, maandelijks maximaal kan uitgeven. De bestedingslimiet is het geldbedrag dat de Card-houder maandelijks maximaal kan uitgeven. U kunt er voor kiezen om de bedrijfslimiet een optelsom te laten zijn van de limieten van alle creditcards samen. U kunt ook een maximale bedrijfslimiet bepalen die lager is dan de limieten van de creditcards samen. U vraagt bijvoorbeeld een bedrijfslimiet van € 7.500,- aan met twee creditcards. Voor beide creditcards vraagt u een bestedingslimiet van € 5.000,- aan. Samen kunnen de creditcards dan niet meer dan € 7.500,- uitgeven. In alle gevallen is het aan te raden bij het aanvragen van de creditcard(s) een inschatting te maken van de maximale maandelijkse uitgaven die in de toekomst over de creditcard zullen verlopen.

Kunt u uw vraag niet vinden?

Neemt u dan contact op met de ICS Servicedesk: +31 (0) 20 – 6 600 988 Bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Meer informatie over ICS